Liposuctie

Kampt u al tijden met niet wegtrainbaar vet op bepaalde lokaties ondanks sporten en diëten? Bent u op een gezond gewicht maar blijven er regio's van uw lichaam waar u minder trots op bent? Met liposuctie/ liposculpturing kunnen de contouren van uw lichaam verfraaid worden door volumevermindering.

Persoonlijk consult

Zeer veel mensen kampen met het probleem dat ondanks sporten en diëten het niet lukt om op bepaalde lokaties af te vallen of een strakker figuur te krijgen. Het betreft plaatselijke vetophopingen die van nature aanwezig zijn en ook bij een goed gewicht / BMI blijven bestaan (bereken hiernaast uw BMI). In dit geval is liposuctie, hedendaags liposculptuur genaamd, een goede uitkomst. Het is geen fabel dat weggezogen vetcellen nooit meer terugkomen! Liposculpuur is dus een permanente oplossing. Overigens is het niet zo dat u na een liposuctie behandeling op niet-behandelde lokaties juist weer aankomt. Het is van belang voor een langdurig goed resultaat dat u na de herstelperiode weer goed gaat sporten en op uw dieet let.

Liposculptuur is een elegantere vorm van liposuctie aangezien er meer rekening wordt gehouden met de contouren van het gehele lichaam. De lokale techniek van liposuctie of liposculptuur is echter hetzelfde. Onderhuids overtollig vetweefsel wordt door middel van een vloeistof vantevoren vloeibaar gemaakt zodat de vetcellen beter afgezogen kunnen worden. Liposuctie is geen alternatief voor afvallen, wanneer u te zwaar bent komt u niet in aanmerking voor deze behandeling.

Operatie

Voordat u naar de operatiekamer wordt gebracht wordt in staande positie door drs. Smits afgetekend welke gebieden behandeld zullen worden. Laatste vragen kunt u dan nog stellen. Liposculptuur behandeling wordt in de meeste gevallen onder algehele narcose verricht. Veel mensen denken dat onder lokale verdoving even goed mogelijk is maar het is logisch dat tegelijkertijd met het wegzuigen van uw vetcellen ook de verdovingsvloeistof wordt weggenomen en dus dat het na verloop van tijd steeds pijnlijker wordt. We raden dit dan ook af omdat we voor het beste resultaat liefst zoveel mogelijk vet wegzuigen en dus zo lang mogelijk door gaan. Als u desondanks graag onder lokale verdoving wenst dan kunt u hiernaar informeren tijdens uw consult. Sommige lichaamsoppervlakken laten zich moeilijker lokaal verdoven dan anderen en blijven gevoeliger, zoals bijvoorbeeld de flanken. Zowel onder lokale verdoving als onder algehele narcose wordt er gebruik gemaakt van de tumescente methode. Dit houdt in dat er onderhuids voorafgaand aan de liposuctie eerst vloeistof wordt ingespoten hetgeen vaten vernauwd zodat er minder bloeduitstorting optreedt en de vetcellen verweekt zodat er eenvoudiger meer vet weggenomen kan worden.

Via zeer kleine incisies (max 5mm) wordt met een fijne canule de tumescente verdovingsvloeistof ingespoten, dit geeft een licht branderig gevoel als u gekozen heeft voor de behandeling onder lokale verdoving. Na een korte inwerktijd worden de vetcellen opgezogen met behulp van een fijne canule (zuignaald). Nauwgezet worden de verschillende afgetekende regio’s behandeld en hierbij wordt extra aandacht geschonken aan een mooie glooiende overgang naar de omliggende gebieden zodat er geen oneffenheden ontstaan. Liposculptuur kan in principe op elk gewenste lokatie worden uitgevoerd. Hierover wordt u tijdens het consult geadviseerd. De kleine insteekopeningen worden met een oplosbare hechting gesloten maar dusdanig dat eventueel wondvocht nog wel kan uitvloeien. De littekens zijn zo klein dat er na verloop van tijd geen zichtbaar streepje meer te zien is.

Afhankelijk van het aantal en de grootte van de locaties waar vet verwijderd wordt, duurt de ingreep ongeveer 1 tot 3 uur.

Resultaten

Het definitieve resultaat na een liposuctie vergt geduld; uiteraard voelt en ziet u direct na de ingreep wel dat de lokaties minder volumineus zijn maar al snel (meestal de eerste 3 dagen na de operatie) vormt zich vocht en littekenweefsel. Het is normaal dat er zwelling en blauwverkleuring ontstaat, hierdoor kunt u weinig verschil tussen voor en na de behandeling zien. In de eerste week verminderd de zwelling maar het kan 4 tot 6 weken duren voordat alles is verdwenen. Echter, het definitieve resultaat is afhankelijk van de uitgebreidheid van de behandeling tussen de 3 -12 maanden te beoordelen. Wanneer u een realistische verwachting van het resultaat heeft, zult u doorgaans zeer tevreden zijn na de behandeling. Een aantal factoren zijn belang voor het eindresultaat zoals uw spieropbouw, uw leeftijd, uw hormoonhuishouding, het herstellend vermogen van uw lichaam en de elasticiteit van de huid. In het algemeen wordt beschadigde en/of inelastische huid ( gekenmerkt door striae ) strakker en beter van structuur. Dit kan van persoon tot persoon verschillen.

Nazorg

In de tumescent vloeistof die tijdens de operatie bij u is ingebracht zit verdovingsmiddel hetgeen nog enkele uren na de operatie werkzaam is. Voor eventueel ongemak na de behandeling, veroorzaakt door de bloeduitstorting, zwelling en de stijfheid, volstaat paracetamol. De dag na de operatie lijkt de pijn die u kan ervaren het meest op spierpijn van de behandelde lokaties. U kan na de behandeling nog enige uren tot 2 dagen last hebben van nalekken uit de insteekopeningen. Deze worden met absorberend verband of pleisters verbonden waarna samen met een verpleegkundige drukkleding bij u wordt aangedaan. U draagt deze drukkleding dag en nacht gedurende de eerste 4 weken dag en nacht en daarna nog 2 weken alleen overdag. De zwellingen verdwijnen meestal binnen 4 à 6 weken. De meeste mensen gaan na 2-5 dagen weer aan het werk.

Sporten, zware fysieke inspanning en sauna/ bad/ zwemmen mag u na 6 weken hervatten.

Risico’s en complicaties

Complicaties komen dankzij de verfijnde techniek gelukkig zelden voor. Algemene complicaties die na elke operatie kunnen voorkomen zijn bloedingen, infecties, gevoelloosheid, slechte wondgenezing en een allergische reactie. Specifieke problemen als gevolg van liposculptuur zijn onregelmatigheden zichtbaar/ voelbaar op de huid (vooral als u een slappere huid heeft), verkleuringen van de huid, bloeduitstortingen en vochtophoping. Ik raad u altijd aan om na de liposuctie bindweefselmassages te laten uitvoeren door een fysiotherpeut. Dit mag vanaf 2 weken na de operatie. Vaak kunt u na enkele behandelingen door de fysiotherapeut het zelf voortzetten. Hierdoor lossen de litteken bobbeltjes onder de huid sneller op en wordt het vocht eerder afgevoerd. Onregelmatigheden verdwijnen hierdoor in 90% van de gevallen.

Kosten

Elke lokatie is anders geprijsd. Afhankelijk van het aantal lokaties dat u wenst te laten behandelen wordt er tijdens het consult een totaal prijs bepaald. Of het mogelijk is om u onder lokale verdoving danwel algehele narcose te opereren wordt tijdens het consult besproken.

Klik hier voor de prijslijst voor alle liposucties bij Velthuis Kliniek

Bereken uw BMI

Uw BMI (body mass index) moet 30 of minder zijn en gedurende 12 maanden stabiel. Bereken hieronder uw BMI.

[bmi theme="material" metric="metrisch" imperial="imperiaal" submit="Bereken uw BMI" result="UW BMI is %bmi%"]

Resultaten

Hieronder ziet u enkele foto’s van liposucties die door drs. Smits zijn uitgevoerd.

liposuctieliposuctie
liposuctieliposuctie
liposuctieliposuctie
liposuctieliposuctie
liposuctieliposuctie
liposuctieliposuctie
liposuctie
liposuctie
liposuctie
liposuctie
liposuctie
liposuctie
liposuctie
liposuctie