Beugel-BH na een borstvergroting?
Jazeker!Veel uiteenlopende adviezen en regels circuleren op fora over het wel of niet kunnen dragen van een beugel-BH na een borstvergroting. Uiteraard draag je de eerste 6 weken 24/7, behalve tijdens het douchen natuurlijk, een stevige sport-BH die je vaak na de operatie door de verpleegkundige is aangemeten. Na deze periode van afzien, slapen met BH, geen sexy decollete noem maar op zijn de protheses dusdanig goed ingekapseld dat ze niet meer kunnen verplaatsen of draaien. Mits uiteraard je herstelperiode ongecompliceerd is verlopen. In principe mag je dus wanneer de protheses goed zijn ingekapseld na 6 weken hersteltijd elke BH dragen die je wenst! Wat is hierbij nu belangrijk om aan te denken:

Zorg dat de breedte van de beugel goed is! Laat een deskundige medewerkster in een lingeriewinkel je borsten goed opmeten. Check altijd ook zelf of de beugel niet te smal of strak is aangezien soms het gevoel in de huid aan de onderkant van je borst nog niet 100% aanwezig is. Hierdoor kan je soms niet merken dat de beugel te strak zit. Dit is niet goed voor de huid, de prothese veel meer druk aan dus daarover geen zorgen!

Het litteken ligt precies in de borstplooi waar de beugel van de BH zit; dit kan een onaangenaam gevoel geven maar is niet schadelijk voor het litteken. Je kunt voor comfort een klein pleistertje over het litteken plakken als dat prettiger aanvoelt maar het hoeft niet. De goedkopere merken BH's hebben soms wel erg dunne stof om de stalen beugel, check dus of er een lekkere zachte bekleding rondom de beugel aan de binnenzijde van de BH zit.

Ongeacht het type prothese (zout gevuld, siliconen, hydrogel); de kracht van een beugel-BH kan nooit dusdanig zijn dat er iets met de protheses kan gebeuren. Dat door het dragen van een beugel-BH een prothese gaat lekken is een absolute fabel! Bij de presentatie van de nieuwste generatie Mentor en Natrelle protheses (dit zijn de protheses die momenteel in Nederland gebruikt worden) vorig jaar in Bangkok werd er een olifant met zijn poten op 4 protheses gezet. En? Er gebeurde werkelijk niet! De prothese omhulsels zijn ontzettend sterk en flexibel dat ze wel iets meer kunnen hebben dan een beugel die er tegen aan komt!

Over push-up BH's worden weer andere adviezen gegeven overal op het internet: bedenk je goed dat dit allemaal geen medisch bewezen uitingen zijn! Echter hier geldt ook, wanneer de protheses goed zijn ingekapseld kunnen ze niet meer draaien of verplaatsen dus ook niet door het omhoog pushen van een BH. Hoe het aanvoelt is een andere discussie; draag een push-up dus eerst eens een paar uurtjes bijvoorbeeld tijdens uitgaan en kijk dan of je geen (pijn-)klachten krijgt de 24 uur die volgen. Zo niet? Geen beperking om dit type BH's te dragen. Eigenlijk lost dit probleem zichzelf vaak al op: na een goede borstvergroting heb je die push-up helemaal niet meer nodig.

Enjoy shopping😉!